מוזגת החלב, אוכלי הבולבוסים ואוכל הולנדי
חלק מהחוויה של לטייל במדינה או חבל ארץ הוא לדבר בשפה המקומית, לשמוע את המוסיקה העממית ולאכול את המאכלים המקומיים.
אז לדבר הולנדית יהיה קשה מאד למי שאינו מתמחה באותיות גרוניות, לשמוע מוסיקה עממית גם מסובך במדינה שהיא תערובת של תרבויות, אבל לאכול ב-"הולנדית", בהחלט נחמד.
ההולנדים היו לאורך כל השנים ארץ של דייגים וחוואים, שמרנים - סגפנים ודתיים, תוסיפו לכך את הים הצפוני הסוער ואת מזג האוויר הדולף רוב השנה ולכן האוכל היה פשוט, קל לבישול ומבוסס כולו על המוצרים המקומיים. עד שההולנדים פשטו אל מעבר לים והולנד הפכה להיות מעצמת מסחר, בתקופת תור הזהב שלה (מאה 16-17), אז הגיעו אליה התבלינים ובעיקר המטבח האינדונזי. הפיכתה של אמסטרדם לעיר קוסמופוליטית, ובעקבותיה גם הולנד כולה, הביאה מגוון של מטבחים בינלאומיים, אבל אנו נטעם מהאוכל ההולנדי המסורתי.
אם תשאלו ילד שטייל בהולנד מה יש הכי הרבה בהולנד? הוא יענה: פרות (גבינה, בשר), ים (דגים) והמון צ'יפס עם מיונז. כן, ילדים תמיד צודקים.
עוד על האוכל ההולנדי ועל הקשר למוזגת החלב או אוכלי תפוחי האדמה