חוגגים על שוקולד איטלקי
בדמיון שלנו שוקולד מחובר לדרום אמריקה, שוויץ צרפת, אבל מה פתאום איטליה? אז בין הדמיון למציאות יש פער גדול ואיטליה היא אחת ממדינות השוקולד הטובות של אירופה. לא רק זה אלא שכמו שהאיטלקים יודעים לחגוג הכול - הם גם חוגגים על השוקולד בשלל פסטיבלים ואירועים. שוקולד - מצפון ועד דרום איטליה מכל הסוגים והטעמים.
הכול התחיל עם הספרדים.
טורינו
האימא צרפתייה בתו של המלך אנרי השני וקתרין דה מדיצ'י (האיטלקית) התחתנה עם מלך ספרד פיליפה השני. ב-1567 נולדה הבת קתרין מיכאלה שהייתה יפה אינטליגנטית. ילדה כזו בבית זו ברכה בגיל 18 השיאו אותה למלך שרל עמנואל מבית סבוי (איטליה של היום) - הזוג עבר להתגורר בטורינו (פיאמונט). המלכה החדשה הייתה מאד לא פופולארית, יהירה וניסתה להביא מנהגים ספרדים שהיו גם למורת רוח האיטלקים. אבל על הכול אפשר לסלוח לה - כי היא הביאה את הקקאו לאיטליה. הרישיון הראשון ליצור שוקולד ניתן רק ב-1678 ועד מהרה טורינו הפכה להיות בירת השוקולד האיטלקית. עד היום בבתי הקפה של העיר מגישים שוקולדה חמה - בעצם זהו משקה מורכב משוקולד קפה וחלב. כל שנה בסוף נובמבר מתקיים פסטיבל שוקולד גדול ביריד השוקולד של טורינו משתתפים כל שנה כ-700,000 איש. חגיגת השוקולד הגדולה של טורינו.
אוקטובר נובמבר חודש פסטיבלי השוקולד והאירוע העשיר מכולם מתקיים באומבריה (בין טוסקנה לרומא).
פרוג'ה
אם טורינו קיבלה את השוקולד מספרד, אז פרוג'ה (אומבריה) הביאה אותו משוויץ. ב-1860 הגיעה לעיר משפחה של שוקולטריים משוויץ, משפחת schucani. הם הקימו את Pasticceria Sandri בכיכר המרכזית של העיר - ליד פלאצו די פריורי (Corso Pietro Vannucci) המגדנייה הותיקה ביותר באומבריה. המקום יפיפה והתקרה מיוחדת - היצור כאן עם מסורת שוויצרית של הכנת שוקולד. ואכן אותה משפחה מפעילה אותה עד היום.העיר מפורסמת לא פחות בשל יצור השוקולד באצי' וגם מוזיאון השוקולד נפתח בסוף שנות ה-90 בסמוך לעיר ב san sisto.
במהלך אוקטובר כל שנה מתקיים יריד שוקולד מקסים בפרוג'ה בכיכר 4 בנובמבר במרכז העיר ובו ניתן לראות פסלי ענק בגודל 3000 ק"ג וכן - הם עשויים משוקולד.
חודש אוקטובר הוא בכלל חודש מתוק באומבריה. בגוביו Gubbio יש חגיגת שוקולד זו כבר חגיגה שנושאת אופי יותר עממי - אפילו פגאני במקצת, ריקודים, בובות ענק.
בעיירה טרני ועדיין באומבריה חוגגים את השוקולדים בעיתוי הכי מתקתק שאפשר בין 9 ל14 פברואר, שכולם יוכלו לקנות שוקולדים לאהובותיהם לקראת יומו של וולנטין.
אצל השכנים של אומבריה נפת טוסקנה שידועה יותר ביין שלה מאשר בשוקולד שלה יש אזור שנקרא אפילו "עמק השוקולד" כאילו ששוקולד זורם בנהרות. הכוונה אל האזור בין פרטו לפיזה ופיסטויה במרכזו. ב - pistoia מקום מושבם של כמה מהשוקולטריים הטובים של איטליה.
Slitti זוכה פרס השוקולטיירים של פריז.
אבל לא נדלג גם על הדרום האיטלקי.
נפולי
העיר מוכרת לכולנו מהצד הקולינארי של הפיצה מרגריטה ורוטב נפוליטנה, אבל השוקולדים שלה מפורסמים לא פחות. לא מעט שוקולטריים יכולים להנעים את השוטטות והטיול בעיר.
Gay-odin - חנות השוקולדים הוותיקה ביותר בעיר, Via Vetriera 12 "אודין הגאה" חשבתי לעצמי בהקשר של האל הנורדי ואולי הומוסקסואלי, איזה שם מודרני ומבריק לבית חרושת ותיק לשוקולד .רק שהמציאות פחות דרמטית או מהפכנית פשוט איש אחד שנקרא Isidoro Odin שהגיעה מפיאמונט לנפולי בסוף המאה ה-19, התחתן עם גברת Onorina Gay והקימו בית חרושת קטן לשוקולד וחנות כמובן. היא הייתה החנות החביבה על אוסקר ווילד בשהותו בעיר ב-1897 ועוד שמות איטלקיים (כוכב אופרה למשל). החנות עם כיסאות עץ המהגוני והחלונות בסגנון ארט נובו, שופצו בפעם האחרונה ב-1922. השוקולד טרי הרבה יותר מהמבנה. אגב מסיבות שאני לא יודעת לסגנון ארט נובו קוראים באיטלקית "הספרייה" - גם פה לקח לי זמן להבין שאין שום קשר לספרים. המבנה עצמו כל כך מיוחד שהוכרז כאתר לשימור. אם תרצו לאכול (לשתות) שוקולד כמו פעם - עבה, סמיך, קרמי - כדאי להזמין את Cioccolata calda Gay-odin שלא יהיה ספק המחיר כאן לפי 100 גרם - חשבו מראש את מחיר הכוס המלאה. שימו לב להזמין את המשקה המקורי ולא Cioccolata calda al latte - שזה יותר שוקו מרוכך של התקופה המודרנית וארוחות הבוקר של הילדים.
במרכז העיר העתיקה - Piazza S. Domenico Maggiore, 19. הוקם על ידי Scaturchio ב-1905. בעל המקום שצאצאיו עד היום מפעילים את העסק, התאהב בזמרת - שסירבה לחיזוריו עד שכבש את ליבה עם מדליוני שוקולד ממולאים - נקראים Ministeriali ומיוצרים עד היום על פי אותו מתכון סודי. שימו לב - מוכרים אותם רק בין ספטמבר למאי. כמו שמסבירים - זה לא ממתק של קיץ אלא של חורף.
שני פסטיבלי שוקולד אחרונים:
ב - lecco בלומברדיה מדי אוקטובר.
ובולוניה ששווה ביקור בכל מקרה בהיבט הקולינארי ובכלל, מקיימת פסטיבל שוקולד במהלך חודש נובמבר מדי שנה שוקולד הוא מאכל של חורף או לפחות של סתיו, ובפעם הבאה כשנוסעים לאיטליה - אפשר לחשוב על אוקטובר נובמבר ואפשר גם לחשוב על פסטיבלי השוקולד. יאמי.